Praktijk workshops

Omdat er al veel workshops vol zaten zijn er nu nieuwe data waar je op in kunt schrijven! 


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 10

AMSTERDAMSE WATERLEIDING DUINEN

Woensdag 19 of 26 September

€ 35   exl. entree

pw 11

Herfstlicht, tegenlicht

en macro

woensdag 17 of 24 oktober

€ 35 

pw 12

Vormen en lijnen 

in de natuur

woensdag 21 of 28 november

€ 35

pw 13

Sterrenhemel en 

avondfotografie

dinsdagavond

20 of 27 november

€ 25

pw 14

Winter

landschappen

en bomen (ook tele)

woensdag

12 of 19 december

€ 35

pw 15

Winterfoto's

zondagochtend

9 of 16 december

€ 25

Informatie over de workshops

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Nieuwe workshops voor 2019 worden gepland rond begin november 2018. 

Amsterdamse Waterleiding Duinen. 
We gaan deze dag op zoek naar grote en kleine dieren. Met natuurfotografie weet je nooit 100% zeker wat je tegen zal komen. Maar in dit gebied is de kans wel erg groot dat we bijvoorbeeld een Vos of een Damhert tegen komen.

Herfstlicht, tegenlicht en macro.
We gaan deze dag alles fotograferen wat te maken heeft met herfst. Standaard zoom objectief, macro en telezoom zijn onmisbaar net als je statief.  Andere objectieven kunnen ook handig zijn, je weet tenslotte nooit wat je tegen kan komen. Hybride camera’s met een groot zoombereik zijn net zo geschikt.

 

Vormen en Lijnen in de natuur.
We gaan deze dag aan de slag om allerlei vormen en lijnen in de natuur te ontdekken en die zo mooi mogelijk vast te leggen. Er zijn vaak veel meer vormen en lijnen te vinden dan je in eerste instantie ziet.

en 

Sterrenhemel en Avondfotografie.
Deze avond gaan we proberen om zowel (mits het helder is) sterren te fotograferen als allerlei andere nachtfoto’s te maken. Naast je camera heb je absoluut een statief nodig!

Winterse landschappen en bomen (ook tele).
Veel mensen hebben moeite om in allerlei winterse situaties toch mooie foto’s te maken. We hebben helaas het weer niet in de hand, maar sneeuw of rijp zouden extra aantrekkelijk kunnen zijn. Maar ook zonder dat extra winterse uiterlijk is er genoeg te fotograferen. Tijdens deze workshop van een dag wordt er extra aandacht besteed aan speciale technieken om toch in de winter je foto’s er optimaal uit te laten zien.

Winterfoto’s.
Deze ochtend laat ik je zien dat er ook in de winter genoeg te fotograferen is. Niet alleen aandacht voor de techniek maar ook aandacht voor alles met betrekking tot het goed fotograferen bij wat minder licht. Of als het echt krap wordt hulp inroepen van je (ingebouwde) flitser. Vergeet niet dat je bij minder licht niet zonder statief kan. 

Algemene informatie:

De workshops van een dag vertrekken om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 17.00 uur weer terug op de verzamelplaats.

De ochtend workshops vertrekken ook om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 13.00 uur weer terug op de verzamelplaats. 

De nachtfotografie avond vertrekt om 19.00 uur vanuit Leusden en is rond 22.30 weer terug op de verzamelplaats

Er zijn veel nieuwe workshops en voor sommige workshops wordt het een herhaling vanwege de grote belangstelling in een van de voorgaande jaren. Verder gaan er bij deze workshops vanaf januari een aantal dingen veranderen.

1.    Per workshop is er nu een maximum van 6 deelnemers. (Inschrijven als reserve kan altijd. Vaak genoeg vallen er op het laatste moment deelnemers af.) Hou als je reserve bent de data dan wel vrij tot het allerlaatste moment. Als je op het moment van inschrijven als reserve op de lijst zou komen ontvang je daar bericht over.

2.    De reden voor deze deelnemers grens is dat er dan veel meer aandacht kan worden besteed aan jullie wensen om op een bepaalde manier het juiste resultaat vast te kunnen leggen.

3.    Er zal altijd vooraf al een informatie mail worden gestuurd met de belangrijkste dingen die je voor de beste resultaten moet weten. En die je dan voor aanvang van de workshop vast door kan nemen. En eventueel in de gebruiksaanwijzing van je camera nog even kan opzoeken.

4.    Het eerste halfuur op locatie zal worden gebruikt voor een basisuitleg over de technieken die het beste resultaat zullen geven voor de betreffende workshop.

5.    De in te sturen foto’s zullen als vanouds in het webalbum praktijkfotocursussen worden opgenomen.

Nieuw is dat er ook foto’s waar je NIET tevreden over bent kan insturen. Die komen in een tijdelijk album waar ik per foto zal proberen zoveel mogelijk uitleg te geven waarom die foto niet geworden is zoals je had verwacht.

Tijdens de workshop kan je natuurlijk ook altijd met je camera bij mij langs komen om problemen ter plekke op te lossen.De workshops van een dag kosten € 35,00 en de workshops van een ochtend of avond € 25,00 per deelnemer. Deze bedragen zijn exclusief entree geld en of reiskosten.

Met Wim mee op een fotoworkshop is niet alleen leerzaam qua fotografie, maar je leert er ook nog heel veel namen en weetjes van planten en dieren als je hem daarom vraagt. Hij is een natuurkenner bij uitstek! Nadat Wim algemene informatie heeft gegeven over het onderwerp waar de workshop over gaat, ga je zelf lekker aan de slag. Je kunt hem de rest van de tijd steeds om advies vragen. Ook komt hij zo nu en dan kijken hoe het gaat en of je nog vragen hebt. Elke workshop kom ik weer thuis met leuke nieuwe foto's en probeer ik in de tijd daarna mijn nieuwe kennis nog verder toe te passen. Ik bof... want als ik het daarna toch niet meer zo goed weet, dan kan ik het hem altijd nog even vragen... Ik ben n.l. getrouwd met Wim.