Praktijk workshops

Een praktijk workshop kan gevolgd worden met een groep maar ook Privé!

Een privé praktijkcursus is ideaal als je echt alles uit je camera uitrusting wilt halen voor het fotograferen van jouw favoriete onderwerp.

Het onderwerp mag je zelf kiezen.
Vul dit op het aanmeldingsformulier svp in bij de ruimte: extra vraag of mededeling.

Cadeau tip:

Je kunt de privé workshop ook met een vriend of vriendin volgen. Leuk als origineel cadeau! 

Een voor het onderwerp geschikte locatie bepalen we in overleg

1/2 dag voor 1 persoon: €70.00  2 personen: €100.00
hele dag voor 1 persoon €120.00  2 personen: €160.00

Hieronder zie je welke workshops al gepland zijn voor een groep. 

Jaaroverzicht van de praktijk workshops. Twintig workshops waar je je nu al voor kunt inschrijven. Onder de workshops extra informatie over de workshops en algemene informatie. 

Schrijf je snel in, want vol is vol! 


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 1

Natuur in de winter meer dan je denkt

Hele dag

16 of 23 januari

€ 35  

pw 2

Winterse 

fotografie

Ochtend

20 of 27 januari

€ 25 

pw 3

Fotograferen

in de stad 1)

 


hele dag

13 of 20 februari

€ 35

pw 4

Fotograferen

in de stad 1)

ochtend

17 of 24 februari 

€ 25

pw 5

Fotograferen

in de Dierentuin 

Burgers Zoo

hele dag

13 of 20 maart

€ 35 excl. entree

 

1) Bij sneeuw of ijs ander thema en locatie


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 6 

fotograferen langs het water

Ochtend

24 of 31 

maart

€ 25   

pw 7

macro 

fotografie

hele dag

17 of 24 

april

€ 35 

pw 8

 macro

fotografie

ochtend

14 of 28 

april

€ 25

pw 9

fotograferen op het water

Giethoorn

hele dag

15 of 22

mei

€ 35

pw 10

natuur fotografie

ochtend

19 of 26 

mei

€ 25


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 11

AMSTERDAMSE WATERLEIDING DUINEN

Hele dag

5 of 12 juni

€ 35   excl. entree

pw 12

Hoge veluwe

hele dag

11 of 18 september

€ 35  excl. entree

pw 13

Kootwijk

landschap maar dan anders


ochtend

22 of 29 september

€ 25

pw 14

strand

en 

meer 

hele dag

9 of 16

oktober


€ 35

pw 15

herfst 

fotograferen

ochtend

6 of 13 oktober

€ 25


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 16

Creatieve

fotografie

hele dag

13 of 20 

november

€ 35  

pw 17

creatieve 

fotografie

ochtend

10 of 17 

november

€ 25 

pw 18

lightpainting

bij mooi weer buiten


avond

14 november

€ 25

pw 19

winterse

landschappen

hele dag

4 of 11 december

€ 35

pw 20

nachtfotografie:

licht en beweging

avond

10 of 17 

december

€ 25

Informatie over de workshops

PW1

Tijdens deze workshop van een dag ligt de aandacht vooral op het leren zien wat je allemaal kan fotograferen. Het onderwerp kan variëren van macro tot landschap en alles wat verder voor de camera wil komen.

PW2

Tijdens deze workshop ochtend is het thema winter en hoe je dat het beste met de camera kan vastleggen.

PW3

Fotograferen in de stad is het thema van deze workshop van een dag. Kijken naar vormen en details maar ook architectuur. Mocht er sneeuw of ijs zijn dan wordt dat het thema van de workshop.

PW4

Fotograferen in de stad is het thema van deze workshop van een ochtend. Kijken naar vormen en details maar ook architectuur. Mocht er sneeuw of ijs zijn dan wordt dat het thema van de workshop.

PW5

Met deze workshop van een dag gaan we naar Burgers Zoo. Op de locatie kunnen we zowel binnen als buiten fotograferen. Vergeet vooral je teleobjectief niet als je een camera met verwisselbaar objectief hebt.

PW6

Deze workshop ochtend gaan we fotograferen langs het water. We kunnen van alles tegen komen dus hou rekening met alles van groothoek tot tele en wellicht ook macro.

PW7

Het is weer voorjaar! Dus gaan we deze workshop dag vermoedelijk veel onderwerpen vastleggen met het thema macro. Veel of weinig licht hier krijg je tips om onder al die omstandigheden goede macrofoto’s te maken. Verschillende hulpmiddelen kunnen tijdens deze dag worden geprobeerd.

PW8

Ook deze workshop ochtend heeft als thema macro. Kijken hoe je de kleinere dingen goed op de foto kan krijgen. Ook deze ochtend is er aandacht voor verschillende hulpmiddelen voor betere macro foto’s.

PW9

Deze workshop dag staat in het teken van water. We gaan varen in de omgeving van Giethoorn en onderweg kunnen we allerlei onderwerpen vastleggen met de camera.

PW10

De workshop ochtend staat helemaal in het thema van natuurfotografie. Maar wellicht op een wat minder voor de hand liggende locatie.

PW11

Deze workshopdag gaan we op zoek naar vele mooie dieren en planten. We gaan hiervoor naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

PW12

Deze workshopdag gaan we naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met onder andere het thema wild fotograferen. Maar het park is zo gevarieerd dat we vermoedelijk nog veel meer zullen tegenkomen dan alleen maar Wild.

PW13

Deze workshop ochtend gaan we naar Boswachterij Kootwijk. Het thema is landschap, maar dan anders. We gaan op allerlei niet standaard manieren het landschap vast proberen te leggen.

PW14

Deze workshop van een dag staat in het teken van het strand en de omgeving daarvan. Veel mogelijkheden om allerlei foto technieken te gaan gebruiken.

PW15

Deze workshop ochtend staat in het teken van de herfst. Zowel tele- als macrofotografie zal aan bod komen tijdens deze workshop.

PW16

Deze workshop van een dag staat in het teken van allerlei creatieve manieren van fotograferen variërend van gebruik maken van spiegels, een glazen bol en nog verschillende andere technieken.

PW17

Deze workshop ochtend staat net als PW16 in het teken van creatief fotograferen met ook weer vele hulpmiddelen.

PW18

Deze workshop van een avond zal afhankelijk van het weer binnen of buiten worden gehouden. Het thema van deze workshop is lightpainting. Allerlei hulpmiddelen voor het “schilderen met licht” zijn tijdens deze avond beschikbaar om mee te experimenteren.

PW19

Deze workshop van een dag staat in het teken van winterse landschappen. We gaan op allerlei manieren landschappen fotograferen.

PW20

Deze workshop van een avond staat weer in het teken van nachtfotografie. Met als thema licht in beweging.

Algemene informatie:

De workshops van een dag vertrekken om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 17.00 uur weer terug op de verzamelplaats.

De ochtend workshops vertrekken ook om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 13.00 uur weer terug op de verzamelplaats. 

De nachtfotografie avond vertrekt om 19.00 uur vanuit Leusden en is rond 22.30 weer terug op de verzamelplaats

Er zijn veel nieuwe workshops en voor sommige workshops wordt het een herhaling vanwege de grote belangstelling in een van de voorgaande jaren. Verder gaan er bij deze workshops vanaf januari een aantal dingen veranderen.

1.    Per workshop is er nu een maximum van 6 deelnemers. (Inschrijven als reserve kan altijd. Vaak genoeg vallen er op het laatste moment deelnemers af.) Hou als je reserve bent de data dan wel vrij tot het allerlaatste moment. Als je op het moment van inschrijven als reserve op de lijst zou komen ontvang je daar bericht over.

2.    De reden voor deze deelnemers grens is dat er dan veel meer aandacht kan worden besteed aan jullie wensen om op een bepaalde manier het juiste resultaat vast te kunnen leggen.

3.    Er zal altijd vooraf al een informatie mail worden gestuurd met de belangrijkste dingen die je voor de beste resultaten moet weten. En die je dan voor aanvang van de workshop vast door kan nemen. En eventueel in de gebruiksaanwijzing van je camera nog even kan opzoeken.

4.    Het eerste halfuur op locatie zal worden gebruikt voor een basisuitleg over de technieken die het beste resultaat zullen geven voor de betreffende workshop.

5.    De in te sturen foto’s zullen als vanouds in het webalbum praktijkfotocursussen worden opgenomen.

Nieuw is dat er ook foto’s waar je NIET tevreden over bent kan insturen. Die komen in een tijdelijk album waar ik per foto zal proberen zoveel mogelijk uitleg te geven waarom die foto niet geworden is zoals je had verwacht.

Tijdens de workshop kan je natuurlijk ook altijd met je camera bij mij langs komen om problemen ter plekke op te lossen.De workshops van een dag kosten € 35,00 en de workshops van een ochtend of avond € 25,00 per deelnemer. Deze bedragen zijn exclusief entree geld en of reiskosten.

Beste Wim,
Zondag met de camera, voorzien van de nieuwe instellingen, vertrokken naar de atletiekbaan. Het zijn prachtige foto's geworden en op 3 na allemaal scherp. Wat een resultaat, geweldig!!!
Met Wim mee op een fotoworkshop is niet alleen leerzaam qua fotografie, maar je leert er ook nog heel veel namen en weetjes van planten en dieren als je hem daarom vraagt. Hij is een natuurkenner bij uitstek! Nadat Wim algemene informatie heeft gegeven over het onderwerp waar de workshop over gaat, ga je zelf lekker aan de slag. Je kunt hem de rest van de tijd steeds om advies vragen. Ook komt hij zo nu en dan kijken hoe het gaat en of je nog vragen hebt. Elke workshop kom ik weer thuis met leuke nieuwe foto's en probeer ik in de tijd daarna mijn nieuwe kennis nog verder toe te passen. Ik bof... want als ik het daarna toch niet meer zo goed weet, dan kan ik het hem altijd nog even vragen... Ik ben n.l. getrouwd met Wim.