Voor ieder een cursus op maat.

Praktijk workshops

Een praktijk workshop kan gevolgd worden met een groep maar ook Privé!

Een privé praktijkcursus is ideaal als je echt alles uit je camera uitrusting wilt halen voor het fotograferen van jouw favoriete onderwerp.

Het onderwerp mag je zelf kiezen.
Vul dit op het aanmeldingsformulier svp in bij de ruimte: extra vraag of mededeling.

Cadeau tip:

Je kunt de privé workshop ook met een vriend of vriendin volgen. Leuk als origineel cadeau! 

Een voor het onderwerp geschikte locatie bepalen we in overleg

1/2 dag voor 1 persoon: €70.00  2 personen: €100.00
hele dag voor 1 persoon €120.00  2 personen: €160.00

Hieronder zie je welke workshops al gepland zijn voor een groep. 

Jaaroverzicht van de praktijk workshops. Twintig workshops waar je je nu al voor kunt inschrijven. Onder de workshops extra informatie over de workshops en algemene informatie. 

Schrijf je snel in, want vol is vol! 


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 1

Fotograferen in zwart/wit

Hele dag

8 of 15 januari

€ 35  

pw 2

Fotograferen in de winter

Ochtend

19 of 26 januari

€ 25 

pw 3


Architectuur fotograferen

5 of 12 februari

€ 35

pw 4


Compositie en Vormen fotograferen

ochtend

9 of 16 februari 

€ 25

pw 5


Voorjaar een mix van landschap en macro

hele dag

11 of 18 maart

€ 35 


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 6 

Beter bewegingen fotograferen

Ochtend

22 of 29 

maart

€ 25   

pw 7


Vormen en lijnen in de natuur

hele dag

8 of 15 april 

april

€ 35 

pw 8

 Architectuur fotograferen

ochtend

19 of 26 

april

€ 25

pw 9


Verbeter je macrofoto kwaliteit

hele dag

6 of 20

mei

€ 35

pw 10

Water op allerlei manieren

ochtend

17 of 24 mei 

mei

€ 25


Accounts

Free Trial

Projects


Pw 11

Vogels en landschappen fotograferen

Hele dag

10 of 17 juni

€ 35   

pw 12

Vogels fotograferen

ochtend

21 of 28 juni

€ 25  

pw 13

spiegelingen en meer fotograferen

hele dag
9 of 23 september

€ 35

pw 14

Beter flitsen buiten

ochtend

13 of 27 september

€ 25

Pw 15

Maak optimaal gebruik van tegenlicht

Hele dag

7 of 14 oktober

€ 35 


Accounts

Free Trial

Projects


pw 16


(Herfst)kleuren bepalen het beeld 

ochtend

11 of 18 oktober

€ 25 

pw 17


Natuurfotografie in de winter

hele dag

18 of 25 november

€ 35

pw 18


Betere foto's binnen maken

ochtend

15 of 22 november

€ 25

pw 19


macro in de winter


Hele dag

2 of 16 december

€ 35

Pw 20


Zwart/wit fotograferen

ochtend


13 of 20 december

€ 25  

Informatie over de workshops in 2020

PW1     8 of 15 januari.

Tijdens deze dag leer je alles over hoe je op de beste manier zwart/wit foto’s kan maken. Zowel het zoeken naar de juiste compositie van het onderwerp als ook de juiste instellingen voor jouw camera.

PW2     19 of 26 januari.

Deze ochtend ga je merken dat er ook in de winter (met of zonder sneeuw) heel veel valt te fotograferen. Extra aandacht aan de instellingen van je camera om bij het vaak wat “grauwe” licht toch sprankelende foto’s te kunnen maken.

PW3    5 of 12 februari

Om gebouwen (of details daarvan) goed op de foto te krijgen zijn er een aantal dingen waar je extra op moet letten. Vooral deze dingen komen tijdens deze dag aan bod.

PW4    9 of 16 februari

Deze ochtend gaat het om de foto’s er nog mooier uit te laten zien. Daarom is het belangrijk om ook aandacht aan de juiste compositie te besteden. Maar ook het camerastandpunt is belangrijk om de vorm van het onderwerp er zo mooi mogelijk uit te laten komen.

PW5    11 of 18 maart

Zo vroeg in het voorjaar is het licht vaak erg gunstig om je onderwerp er net wat mooier uit  te laten komen. Hoe je dit ook met de camera goed kan vastleggen wordt tijdens deze dag behandeld.

PW6    22 of 29 maart

Bewegende onderwerpen goed op de foto zetten dat is niet altijd even eenvoudig. Maar met de tips en technieken die je tijdens deze ochtend worden aangeboden zal het een stuk beter gaan.

PW7    8 of 15 april

Deze dag staat in het teken van het dusdanig fotograferen van de vele vormen en lijnen in de natuur dat je onderwerp zo optimaal mogelijk wordt weergegeven.

PW8    19 of 26 april

Deze ochtend gaat het er om dat onder veel verschillende omstandigheden gebouwen (of een deel daarvan) zo optimaal mogelijk worden gefotografeerd.

PW9    6 of 20 mei

Deze dag gaat het vooral om je technieken van het macrofoto’s maken te verbeteren. Soms door heel eenvoudige hulpmiddelen en soms door net even een andere instelling te gebruiken. De hulpmiddelen zijn aanwezig zodat je daar naar hartelust mee kan experimenteren.

PW10    17 of 24 mei

We gaan deze ochtend naar het water om op veel manieren dit boeiende onderwerp te kunnen fotograferen.

PW11    10 of 17 juni

Deze dag staat in het teken van het fotograferen van vogels en landschappen. We zullen op een paar locaties daar vermoedelijk ruim de gelegenheid voor krijgen. En er zal weer veel aandacht worden besteed aan de technieken en instellingen die de kwaliteit van je foto’s zullen verbeteren.

PW12    21 of 28 juni

Deze ochtend gaan we vogels fotograferen. Ook hier weer veel aandacht voor de techniek om die foto nog mooier te kunnen maken.

Rond mei zal er een nieuwsbrief worden verstuurd voor de zomeravond workshops.

Ontvang jij mijn nieuwsbrief nog niet?
Schrijf je dan hier onderaan de pagina in om ongeveer 4 keer per jaar op de hoogte te worden gehouden van mijn cursus aanbod.

Rond mei zal er een nieuwsbrief worden verstuurd voor de zomeravond workshops.

Ontvang jij mijn nieuwsbrief nog niet?
Schrijf je dan hier onderaan de pagina in om ongeveer 4 keer per jaar op de hoogte te worden gehouden van mijn cursus aanbod.

PW13    9 of 23 september

Deze dag staat in het teken van het fotograferen van spiegelingen maar ook andere onderwerpen zullen aandacht krijgen. Welke instellingen en of hulpmiddelen kan je gebruiken om de onderwerpen zo optimaal mogelijk te kunnen fotograferen.

 

PW14    13 of 27 september

Deze ochtend gaat het er om dat je buiten beter gebruik leert te maken van je flitser in of op jouw camera om zo de kwaliteit van je foto’s te verbeteren.

PW15     7 of 14 oktober

Tegenlicht is vaak een spelbreker bij het maken van een goede foto. Maar deze dag leer je hoe je juist goed gebruik kan maken van dat tegenlicht.

PW16    11 of 18 oktober

De (herfst)kleuren in het onderwerp zo mooi mogelijk vastleggen. Daar gaan we deze ochtend alle instellingen van je camera op nalopen om dat in het vervolg beter te kunnen vastleggen.

PW17    18 of 25 november

Deze dag ga ik je laten zien dat er ook in deze tijd van het jaar veel mooie natuuropnamen zijn te maken. Zowel instellingen op je camera als het juiste camerastandpunt zullen uitgebreid aan de orde komen.

 

PW18    15 of 22 november

Betere foto’s binnen maken. Op een nog nader te bepalen mooie locatie gaan we deze ochtend binnen op allerlei manieren ook weer de kwaliteit van je foto’s te verbeteren.

PW19    2 of 16 december

Deze dag laat ik je zien dat er in de winter ook heel veel macro mogelijkheden zijn. Aandacht vooral aan de extra instellingen van je camera en te gebruiken hulpmiddelen om ook onder deze omstandigheden toch met je macro hobby veel te kunnen doen.

PW20    13 of 20 december

Een ochtend waar we het allemaal in zwart/wit gaan fotograferen. Maar wat komt er aan instellingen om de hoek kijken? Daar gaan we veel aandacht aan besteden om dat zo optimaal mogelijk te kunnen doen.

Algemene informatie:

De workshops van een dag vertrekken om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 17.00 uur weer terug op de verzamelplaats.

De ochtend workshops vertrekken ook om 09.00 uur vanuit Leusden en zijn rond 13.00 uur weer terug op de verzamelplaats. 

De nachtfotografie avond vertrekt om 19.00 uur vanuit Leusden en is rond 22.30 weer terug op de verzamelplaats

Er zijn veel nieuwe workshops en voor sommige workshops wordt het een herhaling vanwege de grote belangstelling in een van de voorgaande jaren. Verder gaan er bij deze workshops vanaf januari een aantal dingen veranderen.

1.    Per workshop is er nu een maximum van 6 deelnemers. (Inschrijven als reserve kan altijd. Vaak genoeg vallen er op het laatste moment deelnemers af.) Hou als je reserve bent de data dan wel vrij tot het allerlaatste moment. Als je op het moment van inschrijven als reserve op de lijst zou komen ontvang je daar bericht over.

2.    De reden voor deze deelnemers grens is dat er dan veel meer aandacht kan worden besteed aan jullie wensen om op een bepaalde manier het juiste resultaat vast te kunnen leggen.

3.    Er zal altijd vooraf al een informatie mail worden gestuurd met de belangrijkste dingen die je voor de beste resultaten moet weten. En die je dan voor aanvang van de workshop vast door kan nemen. En eventueel in de gebruiksaanwijzing van je camera nog even kan opzoeken.

4.    Het eerste halfuur op locatie zal worden gebruikt voor een basisuitleg over de technieken die het beste resultaat zullen geven voor de betreffende workshop.

5.    De in te sturen foto’s zullen als vanouds in het webalbum praktijkfotocursussen worden opgenomen.

Nieuw is dat er ook foto’s waar je NIET tevreden over bent kan insturen. Die komen in een tijdelijk album waar ik per foto zal proberen zoveel mogelijk uitleg te geven waarom die foto niet geworden is zoals je had verwacht.

Tijdens de workshop kan je natuurlijk ook altijd met je camera bij mij langs komen om problemen ter plekke op te lossen.De workshops van een dag kosten € 35,00 en de workshops van een ochtend of avond € 25,00 per deelnemer. Deze bedragen zijn exclusief entree geld en of reiskosten.

Beste Wim,
Zondag met de camera, voorzien van de nieuwe instellingen, vertrokken naar de atletiekbaan. Het zijn prachtige foto's geworden en op 3 na allemaal scherp. Wat een resultaat, geweldig!!!
Met Wim mee op een fotoworkshop is niet alleen leerzaam qua fotografie, maar je leert er ook nog heel veel namen en weetjes van planten en dieren als je hem daarom vraagt. Hij is een natuurkenner bij uitstek! Nadat Wim algemene informatie heeft gegeven over het onderwerp waar de workshop over gaat, ga je zelf lekker aan de slag. Je kunt hem de rest van de tijd steeds om advies vragen. Ook komt hij zo nu en dan kijken hoe het gaat en of je nog vragen hebt. Elke workshop kom ik weer thuis met leuke nieuwe foto's en probeer ik in de tijd daarna mijn nieuwe kennis nog verder toe te passen. Ik bof... want als ik het daarna toch niet meer zo goed weet, dan kan ik het hem altijd nog even vragen... Ik ben n.l. getrouwd met Wim.